MÅNGKULTUREN. Tre tonårsflickor väntade på bussen när en svensk kvinna dök upp och anklagade dem för att vara rasister. Efter ett kort meningsutbyte knivskär kvinnan en av flickorna i örat.

Johanna Bokdalen från polisens förundersökning och Facebook. Klicka för att förstora.

Under natten den 28 december 2017 satt tre flickor på Nils Ericsonsterminalen i Göteborg och väntade på bussen när den fulla och drogpåverkade svenska kvinnan Johanna Bokdalen (920802-4902) började bråka med dem och anklaga dem för att vara rasister. Efter ett kort meningsutbyte, där kvinnans afghanske pojkvän Anoosh Alizadeh försökte gå emellan och hindra henne, så knivskar hon en av flickorna i örat.

Bild från övervakningskamera. Inringat syns vad som troligtvis är en kniv. Klicka för att förstora.

Den knivskurna flickan som då bara var 16 år gammal trodde först att kvinnan hade dragit henne i håret, men upptäckte snart att hon blödde. På sjukhuset behövde knivskadan sys med sju stygn.

Skadorna på flickans öra samma kväll som attacken och sex veckor senare. Klicka för att förstora.

Bokdalen var för påverkad av alkohol och droger för att kunna höras vid gripandet och vid fotograferingen på polisstationen ser man att hon ser glad ut. Ordningsvakterna som grep Bokdalen hittade sedan fällkniven gömd i pojkvännens ärm. Vid visitationen av Bokdalen så hittade ordningsvakterna cannabis.

Johanna Bokdalens pojkvän Anoosh Alizadeh. Klicka för att förstora.

Göteborgs tingsrätt dömde Bokdalen till 1 år och 6 månaders fängelse för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Johanna Bokdalens tatueringar. Klicka för att förstora.

Johanna Bokdalens tatueringar på händerna. Klicka för att förstora.

Av domen framgår att Bokdalen förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes hon den 4 april 2017 för ringa misshandel till böter. Vidare avslöjar domen att Bokdalen under hösten 2017 fick ett barn med en annan rasfrämling, en arabisk man som heter Fares Abuaita, som även han dömdes i samma mål, fast för narkotikabrott och brott mot knivlagen begångna under sommaren 2017.

Källa:
Göteborgs TR B110-18 Dom 2018-09-26


  • Publicerad:
    2018-10-16 14:30