MASSINVANDRING. Migrationsverket har nu höjt riskbedömningen gällande den personal som som kommer finnas på plats när illegala invandrare ska avvisas från asylboenden den första juni.

Nordfront har tidigare rapporterat om att illegala invandrare som fått avslag på sina asylansökningar och därmed ska utvisas, kommer bli av med rätten till boende och ersättningar den första juni. Migrationsverket har nu höjt sin riskbedömning på hela sex punkter gällande den personal som kommer finnas på plats när när de illegala invandrarna ska avvisas från asylboenden.

Migrationsverket är skyldiga att kontrollera att de illegala invandrarna som fått avslag verkligen lämnar asylboendena. Risken för ännu fler konflikter samt hot- och våldssituationer i och med detta är mycket stor enligt Kent Helgesson, som är Migrationsverkets skyddsombud i Alvesta.

Migrationsverket kan dock inte förvänta sig extra stöd från gränspolisen.

– Är det så att någon vägrar flytta på sig får Migrationsverket som alla andra göra en ansökan om avhysning hos Kronofogden, säger Leif Fransson som är sektionschef hos gränspolisen i Malmö.

Källa:
Ny lagändring kan leda till konflikter på asylboenden


  • Publicerad:
    2016-05-31 08:10