KULTURMARXISM. Trots kulturmarxistiska genuskampanjer vill de flesta kvinnor inte göra värnplikten. Nu överväger Försvarsmakten att sänka mönstringskraven för att försöka få in fler kvinnor. 

Försvarsmakten ”löser varje hot och klarar varje utmaning”. Skärmbild: Youtube.

Trots Försvarsmaktens massiva genuskampanjer vill de flesta kvinnor inte göra värnplikt. Myndigheten hade i år som mål att minst 20 procent av de värnpliktiga skulle vara kvinnor, men kvinnorna verkar inte intresserade och målen har således inte uppnåtts. År 2025 hoppas man att andelen kvinnliga värnpliktiga ska vara minst 30 procent.

— Om vi inte får ta del av 100 procent av den populationen som vi skulle kunna göra så riskerar vi att missa kompetens. Dom verkar inte lockas lika mycket av armén och det tror vi beror på en lite felaktig bild av hur verkligheten ser ut, säger chefen för Försvarsmaktens rekryteringssektion, Jenny Ström till Sveriges Radio.

För att uppnå målen turnerar ett 30-tal skolinformatörer från Försvarsmakten runt till olika skolor. En av deras uppgifter är just att de måste övertyga fler kvinnor att ge sig in i försvaret. Man överväger dessutom att sänka kraven för att få fler kvinnor att genomföra värnplikt.

— Parallellt med information ser vi också över våra kravprofiler, ställer vi rätt krav, frågar sig Ström. SR:s reporter fyller sedan på med att man inte bara ”ser över” kravprofilerna utan också att man ”moderniserar” dem.


  • Publicerad:
    2020-10-14 18:20