INRIKES. Försvarsmakten håller tillsammans med amerikanska specialförband en militärövning i landets mellersta delar. Igår eftermiddag mullrade den amerikanska flygplanshelikoptern CV-22 B Osprey, förbi över Bromma. 

Den svenska försvarsmakten håller tillsammans med amerikanska specialförband en militärövning i landets mellersta delar. Det märktes bland annat i Bromma igår eftermiddag, då den amerikanska flygplanshelikoptern CV-22 B Osprey mullrade förbi ovanför husen.

— Det är en flygplanshelikopter som kan flyga snabbt som ett flygplan men också landa och starta på små ytor som en helikopter, vilket gör den väldigt passande för att transportera framförallt amerikanska specialförband, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare på Försvarsmakten till Mitti.

I militärövningen deltar såväl svenska marinförband, flygförband och markförband, som de amerikanska specialförbanden. Enligt Fagerstedt är amerikanerna här för att genomföra ”avancerade övningar”, och för att öva med flygplanshelikoptern i svenskt luftrum.

Militärövningen kommer att pågå fram till mitten av nästa vecka, och enligt Fagerstedt är det inte omöjligt att den amerikanska flygplanshelikoptern syns över Bromma igen.


  • Publicerad:
    2020-11-12 19:00