TYSKLAND. Konfrontationerna mellan nationella tyskar och utlänningar i östtyska Bautzen fortsätter. Etablissemangsmedia påstår att tyskarna ska ha ”jagat” invandrare med bilar och cyklar samtidigt som polisen anklagas för att försöka tysta ner händelserna.

I den östtyska staden Bautzen har flera sammandrabbningar mellan tyska nationalister och invandrare ägt rum under den senaste tiden. Etablissemangsmedia i Tyskland hävdar bland annat att ett femtiotal tyska nationella under tisdagen kastade sten mot utlänningar för att jaga iväg dem från centrala Bautzen. Sedan ska de också ha tagit upp jakten med cyklar och bilar. En mindre polisstyrka var på plats men ingrep först när invandrarna började springa ifrån tyskarna. En utlänning ska ha blivit påkörd av en cykel samt fått ett skärsår av en sten som träffade honom.

Den lokala polisen menade först att ”inget speciellt” hade hänt i Bautzen i tisdags och förnekade också att någon ”invandrarjakt” ägt rum. Dagen därpå gick dock polisen ut med ett meddelande som förklarade att tre invandrare först attackerat en tysk tonåring, varpå en av dem greps. De två andra invandrarna blev sedermera attackerade av stenkastande tyskar. Fyra utav tyskarna greps, och enligt polisen kan det inte uteslutas att åtminstone någon av dem är ”högerextremist”.

Att polisen till en början tonade ner händelserna har lett till kritik från politiker i området. Sebastian Striegel, som sitter i Sachsen-Anhalts delstatsparlament för De gröna, anklagar polisen för att mörka händelserna. ”Ifall vi inte hade haft grävande journalistik hade vi behövt tro på det polisen sa om Bautzen. På sin höjd hade det varit halva sanningen”, skrev han på Twitter.

Nordfront har tidigare rapporterat om bråk mellan tyskar och invandrare i Bautzen. Även den gången gick lokalpolisen ut och sa att bråket startades av invandrarna.

Källa:
Far-right ‘hunt’ for refugees in German town, police accused of cover-up & inaction


  • Publicerad:
    2016-11-03 22:50