UTRIKES. Frankrikes president har hotat med att landet kommer att gå till attack mot Syrien om de påstådda gasattackerna visar sig vara sanna.

Frankrikes president Emmanuel Macron uttalade sig under tisdagen gällande de påstådda gasattackerna i Syrien. Han meddelade då att om de bekräftas vara sanna, så kommer Frankrike att gå till attack mot Syrien.

Uttalandet kommer efter förra månadens anklagelser om att den syriska regeringen ska ha beordrat gasattacker i landet. Han tillade dock att fransk underrättelsetjänst ännu ej lyckats finna några hållbara bevis på att den syriska regeringen skulle genomfört några gasattacker.

Macron medgav också att han fört samtal om de påstådda attackerna med Rysslands president Vladimir Putin. Han lät också meddela att landet ännu ej genomfört några attacker i Syrien.

Trots att Frankrike valt att hota med attacker, har landet dock valt att inte göra något utan fakta. USA:s utrikesminister Rex Tillerson har däremot redan anklagat såväl Syrien som Ryssland för gasattacker i Syrien. Detta trots att det saknas några hållbara bevis för påståendet.

Källa:
’France will strike’ if proof found chemical weapons used in Syria – president


  • Publicerad:
    2018-02-14 20:20