UTRIKES. Israel har fortsatt sin regionala terror med att attackera 12 mål i Syrien.

Efter att ett stridsflygplan från terroriststaten Israel skjutits ner av syrisk militär inne på syriskt territorium gick israelisk militär till en vansinnesattack mot mål i Syrien. Attacken ska enligt nyhetsbyrå SANA har ägt rum nära Damaskus där syriskt luftvärn sattes in mot israeliskt flyg.

Den israeliska vansinnesräden bekräftas även av den syriska armén som i ett uttalande säger att man bemött israeliska attacker med luftvärn i de södra delarna av landet. Enligt Israel är attackerna också ett svar mot den iranska drönaren man påstår ska ha flugit in i israeliskt luftrum från Syrien.

Israel låter även meddela att man ämnar fortsätta destabiliseringen av regionen och att framförallt Syrien och Iran har fler attacker att vänta. Enligt Israel ”leker Iran och Syrien med elden” och säger att de kommer ”få betala ett högt pris för sina provokationer”.

Under föregående år utförde Israel fler än 100 attacker mot syriska mål i Syrien. Attackerna motiveras genom att skylla på terrorhot och en rädsla för att den shiamuslimska organisationen Hizbollah skulle beväpnas av Iran via syriskt territorium.

Källa:
IDF says it hit 12 targets in Syria after jet downed in cross-border raid


  • Publicerad:
    2018-02-10 12:30