UTRIKES. Syriska armén har hittat vapen gjorda i Israel i en övergiven IS-gömma. Fyndet är det senaste i en lång rad indicier som bevisar den judiska statens stöd till islamistiska terrorister i Syrien.

Syrisk media har i dagarna avslöjat att vapen, bland annat missiler och granater, gjorda i Israel har hittats i en övergiven IS-gömma i östra Syrien. Den syriska armén, som var de som fann vapengömman, har tidigare funnit bland annat Israel-märkta landminor, kommunikationsutrustning, pansarfordon och olika giftiga ämnen i terroristgömmor.

Vapenfynden är ytterligare ett bevis på Israels nedtystade roll i grannlandets inbördeskrig, som rasat sedan 2011 och som främst utkämpats av gulfstats-, Israel- och väststödda islamistiska ”rebeller” och den syriska regeringen. Bland annat har den judiska statens förre försvarsminister Moshe Ya’alon råkat erkänna att de har direktkommunikation med IS. Israel har dessutom upprepade gånger attackerat styrkor i Syrien som strider mot terrorister, däribland den libanesiska shiamilisen Hizbollah.

Källa:
Syrian army discovers Israeli weapons in Daesh hideouts


  • Publicerad:
    2018-02-28 15:30