MELLANÖSTERN. Ledaren för den libanesiska shiamilisen Hizbollah säger att Israel misslyckats med att hindra leveranser av högprecisionsvapen till milisen.

Hassan Nasrallah, ledare för den antisionistiska libanesiska shiamilisen Hizbollah, hävdar att ärkefienden Israel misslyckats med att förhindra leveransen av högprecisionsvapen till rörelsen.

— Vad ni än gör […] är det för sent, motståndet innehar nu både precisions- och ickeprecisionsraketer, sa Nasrallah i ett tal i Beirut under en minnesmanifestation för en shiamuslimsk martyr.

Han talade också om hur Israels planer att omkullkasta Hizbollahs allierade Bashar al-Assads regering i Syrien misslyckats och att ”motståndsaxeln” i arabvärlden nu är starkare än någonsin. Enligt Nasrallah är dessutom Israel i dagsläget rädda för en väpnad konflikt med Hizbollah eftersom de vet att deras totalt sett överlägsna teknik inte är avgörande i krig. 2006 bevisades detta när den tekniskt sett överlägsna israeliska armén invaderade Libanon men drevs ut efter hårdnackat motstånd från Hizbollah, som verkar som landets de facto försvarsmakt.

Han uttryckte även stöd för Iran och Houthirebellerna i Jemen, som ekonomiskt respektive militärt direkt strider mot USA och Israel samt dessas allierade i regionen.

Källa:
Nasrallah: Hezbollah in possession of precision rockets to Israel’s dismay


  • Publicerad:
    2018-09-20 20:35