JUDISK MAKT. Kongressen i USA har röstat igenom ett rekordhögt militärt bistånd till Israel. Denna gång handlar det om motsvarande 334 miljarder kronor som ska tas från de amerikanska skattebetalarna till den judiska krigsmakten.

En av de mäktigaste judisk makt-organisationerna i USA, AIPAC, arbetar ständigt för att öka de belopp som överförs från amerikanska skattebetalare till Israel. Det nya rekordhöga beloppet om motsvarande 334 miljarder kronor som förhandlades fram under förre presidenten Barack Obamas sista tid som president ska hjälpa Israel att ”försvara sig” mot ”växande hot”.

Det främsta hotet – sedan Libanon, Irak, Jemen och Libyen fåtts på knä och Syriens kraftiga försvagning efter många års krig – är nu främst Iran, som Israel sedan länge har hoppats att USA ska anfalla för den judiska statens räkning.

I augusti godkände kongressens senat det nya biståndet. Representanthuset beslutade om detsamma under onsdagen, efter att förslaget hade introducerats av juden Ted Deutch från Demokratiska partiet och judinnan Lieana Ros-Lehtinen från Republikanska partiet.

I avtalet ingår också att USA ska bunkra upp med mer vapen i Israel – vapen som Israel själva får tillgång till att använda när de anser att det behövs.

I måndags öppnade USA också sin första permanenta militärbas i Israel som ska stärka Israels eldkraft med missiler och robotsystem.

Källa:
House Passes New $38 Billion Aid Package For Israel


  • Publicerad:
    2018-09-27 08:30