SKELLEFTEÅ Serieförbrytaren Jonathan Bryggman friades nyligen av Gävle tingsrätt för en misstänkt våldtäkt under Gefle Metal Festival i somras. Bryggman han knappt komma hem till Västerbotten innan han häktades för en ny misstänkt våldtäkt.

Nordfront har tidigare skrivit om chilenaren Jonathan Bryggman (880730-7478) från Skellefteå, som dömts för en rad vålds- och sexualbrott mot kvinnor. 2019 dömdes han exempelvis för en brutal och till synes helt oprovocerad misshandel av sin dåvarande flickvän, som avslutades med att han urinerade på kvinnan och hotade henne till döds. Under samma rättegång dömdes Bryggman även för en rad olaga hot, bland annat mot sin adoptivfar.

Tidigare i år åtalades han även för en misstänkt våldtäkt under förra årets upplaga av Gefle Metal Festival. Gävle tingsrätt kom dock att fria Bryggman och släppa honom på fri fot.

Brottsoffret: En könsbytartransa

Under rättegången i Gävle framkom att målsäganden inte var en så kallad biologisk kvinna och att han försökte använda könsbytet för att freda sig från Bryggmans närmanden. Men detta ska endast ha stimulerat Bryggman, som meddelat transan att han ”ville ha sex” med honom och att detta var ”en fantasi som han hade”.

Enligt den friande domen går det dock varken att belägga att Bryggman begick våldtäkt eller så kallad oaktsam våldtäkt, bland annat eftersom målsäganden åtminstone inledningsvis frivilligt deltog i vissa akter,

Häktas för grova brott i Skellefteå

Bryggman hann dock knappt komma hem till Skellefteå innan han greps och sedan häktades för nya brott. Enligt lokaltidningen Norran ska Bryggman ha gripits under natten mot lördagen och på måndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt, övergrepp i rättssak och människorov.

De misstänkta brotten ska ha skett i en lägenhet som Bryggman förfogar över i Kåge utanför Skellefteå. Enligt uppgifter till Nordfront är målsäganden en taxichaufför som Bryggman tvingats med sig under hot.

Åtal ska vara väckt senast den 19 juni.