FOTBOLL. Fyra personer åtalas nu för givande och tagande av muta för så kallad matchfixning i allvenskan.

Fyra personer åtalas nu för givande och tagande av muta efter att de anklagats för så kallad matchfixning. I ett fall handlar det om en spelare i division 3 i Södra götaland som vid sex tillfällen ska ha tagit emot mutor av en person som spelat på olika matcher, då på att spelarens lag ska förlora. Spelaren åtalas för tagande av muta medan den andre personen åtalas för givande av muta, samt bägge två för brott mot spellagen.

I ett annat fall handlar det om en match i Allsvenskan där en spelare i Elfsborgs IF i maj 2019 fick en varning under en match.

— Strax efter matchen fick spelaren låna en större mängd pengar av personer som lagt vadhållningsspel på att han skulle få en varning i den matchen, säger kammaråklagare Staffan Edlund i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

I det fallet åtalas spelaren för tagande av muta medan två andra personer åtalas för givande av muta, samtliga för brott mot spellagen. Att det totalt är fyra personer som åtalas pekar på att en person är inblandad i bägge fallen.


  • Publicerad:
    2020-12-02 23:45