BROTT. Runt 20 personer drabbade samman i ett bråk utanför Närvården i Härnösand. Enligt polisen har fyra personer skadats och en person har blivit gripen.

Det var runt 16:30 på måndagen som polisen larmades om att ett 20-tal personer hade drabbat samman i ett slagsmål nära kommunens kök vid Närvård Härnösand där även tillhyggen har använts.

När de två polispatrullerna som skickats ut anlände till platsen var bråket över, men många av de inblandade befann sig fortfarande på platsen, medans andra flydde när de hörde sirenerna.

Polisen säger att det förmodligen rör sig om ett gängbråk.

— Det här är vad vi tror det rör sig om i nuläget, men det är mycket som är oklart, säger Kristina Lantto som är kommunikatör vid RLC region Nord.

För tillfället är det bara en person som polisen kan bekräfta har blivit gripen för grov misshandel och fyra andra har förts till sjukhus på grund av skärsår.

— Vi jobbar vidare och letar efter fler gärningsmän, jag har inga detaljer om exakt var personen greps, säger Kristina Lantto.

Just nu förhör polisen personer som såg eller var med i bråket samt letar efter de gärningsmän som hann fly platsen. Enligt SVT Nyheter håller polisen kvar fem misstänkta för att förhöra dem på plats.

Källa:
Ung man vårdas för stickskador i bröstet – två personer gripna efter knivbråk i Härnösand


  • Publicerad:
    2017-07-31 22:30