GAMBIA. Västvärldens bögerier är inte bara otillåtna i Gambia, det kan också leda till att ”ingen får se dig igen” enligt landets president.

Yahya Jammeh.

Yahya Jammeh.

Homosexualitet i Gambia är olagligt och den som ägnar sig åt homosexuell verksamhet kan straffas med upp till 14 års fängelse. Men Gambias president Yahya Jammeh vill ta det hela ett steg längre. Enligt Vice News ska presidenten i ett tal nyligen hotat att döda dem som bryter mot landets anti-homosexuella lagar.

— Om du gör det i Gambia kommer jag skära halsen av dig. Om du är en man som vill gifta dig med en annan man kommer ingen få se dig igen och ingen vit person kan göra någonting åt det, sade Yahya Jammeh ha enligt Vice News.

Referensen till ”vit person” tros åsyfta EU och dess indragna humanitära stöd på runt 120 miljoner kronor i november förra året. EU drog in stödet till den mycket fattiga befolkningen i Gambia på grund av presidentens stärkta lagar mot homosexualitet och HIV-smittade personer.

Att EU väljer att låta den gambianska befolkningen svälta ihjäl enbart på grund av landets lagar mot homosexualitet skulle kunna vara anledningen till presidentens minst sagt tillspetsade uttalanden. Yahya Jammeh har dock tidigare kallat homosexuella för ”ohyra” som borde bekämpas ”som malaria-bärande myggor”.

Källa:
Gambian President Says He Will Slit Gay Men’s Throats in Public Speech


  • Publicerad:
    2015-05-14 08:20