IS. Ett gigantiskt register över terrorister från Islamiska staten släpptes nyligen av en brittisk TV-kanal. Registret innehåller 22 000 namn med tillhörande telefonnummer och familjekontakter.

Nyligen släppte den brittiska TV-kanalen Sky News ett stort register innehållandes namn, telefonnummer och familjekontakter till närmare 22 000 IS-terrorister. I dokumenten finns medlemmar från över 50 länder med.

Enligt dokumenten har medlemmarna sökt sig till terrorsekten genom länder så som Jemen, Sudan, Pakistan, Tunisien, Afghanistan och Libyen.

Papperna som man tror kommer från när personerna gick med i terrororganisationen fanns på ett USB-minne som stulits från IS interna säkerhetspolis. Mannen som stal USB-minnet var från början medlem i den västunderstödda ”Fria syriska armén” men gick sedan över till IS.

Orsaken till varför han stal USB-minnet ska ha varit för att han var besviken på IS som han menar inte upprätthåller de ”lagar och regler” som han trodde rådde inom organisationen. Han uppges helt ha tappat tron på den islamistiska terrororganisationen.

Källa:
Unikt IS-register offentliggjort – terrorister från över 50 länder


  • Publicerad:
    2016-03-09 23:25