Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom, meddelade igår att hon och hennes organisation uppmanar allmänheten att försvåra polisens arbete med att fånga illegala invandrare i tunnelbanan.

Magda Rasmusson i Stockholms tunnelbana.

Magda Rasmusson i Stockholms tunnelbana.

Att det ej är lagligt att kontrollera en persons identitet bara för att han eller hon ser utländsk ut gör det svårt för polisen att gripa och utvisa illegala invandrare. En metod polisen börjat använda för att kringgå detta är att jaga personer som reser i tunnelbanan utan att ha betalat. Personer som reser utan att betala för sig begår nämligen ett brott, vilket ger polisen rätt att kontrollera en persons identitet och ta reda på om personen är en illegal invandrare eller ej.

Detta uppskattas dock inte av Magda Rasmusson, nyblivet språkrör för Grön Ungdom, som liknar detta vid ”rasprofilering” och menar att det är orättvist mot personer ”som upplevs ha ett ickesvenskt utseende”. Trots att polisen arbetar på regeringens uppdrag påstår Rasmusson att det kan vara olagligt.

Därför uppmanar Rasmusson resenärer i tunnelbanan att rapportera på Twitter när och var de ser poliser, för att underlätta för illegala invandrare som vill kunna hålla sig undan från polisen.

Rasmusson är en förhållandevis okänd politiker som dock redan gjort sig känd för sitt massinvandringsvurmande. Nyligen förespråkade hon i en debattartikel att icke-medborgare ska ha rösträtt i svenska riksdagsval.

Källa:
Grön ungdom: Stoppa polisen i tunnelbanan


  • Publicerad:
    2013-02-21 10:59