Sedan eleverna på Praktiska Gymnasium i Landskrona och Helsingborg återgick till skolan efter sommarlovet har de tvingats äta halalslaktad mat.

På grund av en hög procentuell andel muslimska elever anser rektor Palle Johansson att ett byte av matleverantör från svenska Hotell Öresund till ett muslimsk-libanesiskt företag är den bästa lösningen. Men de svenska eleverna håller inte med utan har startat en namninsamling i protest mot införandet av den halalslaktade maten och anser det vara diskriminerande att tvingas på en religion de inte vill vara del av.

Palle Johansson har ingen som helst förståelse för sina svenska elevers protester utan säger att  ”jag kan inte förstå varför halalslaktat kött skulle vara ett problem” och att ”alternativet är att de äter sallad och smörgås, eller helt enkelt låter bli att äta”. Rektorn anser alltså att svenska ungdomar ska äta halalslaktad mat eller inget kött alls. 

Rektorn öppnar dock för en förändring om det blir kraftiga protester, så hör gärna av er till Palle Johansson med era synpunkter. Kontaktuppgifter är som följer:

palle.johansson@baggium.se
070-3467860

Relaterat:

Elevprotester mot halalkött i skolmaten


  • Publicerad:
    2012-10-15 19:28