FÖRFALL. Medan andra Harvard-studenter skrev sina avhandlingar på papper var den afroamerikanske studenten Obasi Shaw upptagen med att rappa sin.

Obasi Shaw är den första studenten i Harvards historia som har avlämnat sin avhandlig i form av ett rap-album, meddelar det amerikanska universitetet. Albumet, kallad för ”Liminal Minds”, lades fram som avhandling i huvudämnet engelska och fick betyget A-minus, som gör att Shaw utexamineras med utmärkelser nästa vecka. Studenten själv ska vara överraskad över händelsen.

— Jag trodde aldrig att detta skulle accepteras av Harvard. Jag trodde inte att universitetet skulle respektera rap som en konstform, säger Shaw i en intervju.

Shaw beskriver albumet som en mörk och humoristisk kommentar på vad det betyder att vara svart i Amerika.

Harvard University är ett privat universitet i Cambridge i Massachusetts. Universitetet grundades den 8 september 1636 och är den äldsta institutionen för högre utbildning i USA. I flera internationella utnämningar har skolan hamnat på topplistan och har därmed blivit utsedd som världens ledande universitet. Harvard hamnar på delad andraplats med universitetet i Oxford på Times lista över världens bästa universiteter.

Källa:
Harvard-student rappet sin avhandling – fikk æresbevisninger


  • Publicerad:
    2017-05-22 08:30