NORGE. Steinar. J Olsen, chef för Stormberg, hävdar att nationalsocialismen beror på ”utanförskap” och jämför Motståndsrörelsens aktivister med narkomaner och psykiskt sjuka.

Det är Steinar J. Olsen, grundaren av klädföretaget Stormberg, som säger till norska Dagbladet att så kallad utanförskap är den främsta orsaken till att unga män blir medlemmar i nationalsocialistiska organisationer. Stormberg-grundaren har en rad konkurser bakom sig och är känd för flera biliiga politiskt korrekta PR-trick för att göra reklam för sitt företag och för att själv framstå som en godhetsapostel. Han har bland annat tidigare anställt minst en ”flykting” till varje Stormberg-butik och donerat klädkedjans dagliga omsättning till Röda korset för att hjälpa så kallade flyktingar.

Olsen menar att Motståndsrörelsens aktivister och övriga sympatisörer är förlorare som kämpar med att komma ut på arbetsmarknaden. Olsen var därför snabbt ut med att erbjuda samtliga som demonstrerade i Kristiansand den 29 juli ett deltidsjobb hos honom, tillsammans med flyktingar, narkomaner, människor som lider av psykisk ohälsa, folk som inte har fullföljt sin utbildning och straffdömda.

Olsen säger till Dagbladet att han är missnöjd med att Motståndsrörelsen genomförde en demonstration i Kristiansand och särskilt med tanke på säkerheten. Detta kan tyckas vara ironiskt med tanke på att Motståndsrörelsens aktivitet gick fredligt till, bortsett från två mindre händelser där det var Olsens meningsfränder som var aggressiva och våldsamma.

Genom sitt initiativ hoppas han dock på att kunna stoppa framväxten av nationalsocialistiska miljöer i Norge. På Stormbergs Facebook-sida slås det nämligen fast att marginaliserade mobboffer som saknar någon form av tillhörighet söker sig till dåliga nationalsocialistiska miljöer för att få ett socialt nätverk. Så fort dessa arga problembarn lär sig ”social kompetens” och utvecklar kamratskap med ”skickligt folk” kommer de att förvandlas till ”positiva och produktiva samhällsmedborgare”.

Responsen har inte låtit vänta på sig och flera kunder har meddelat att det inte längre är aktuellt att handla hos Stormberg. Olsen har redan sex konkurser bakom sig, och ska man tro på kommentarsstormen på Facebook, så kan man alltid hoppas att en sjunde konkurs är att vänta.

Stormberg påstår att de fått in flera jobbansökningar som respons på sitt mycket generösa erbjudande men ingen har än så länge erkänt sig vara underkastad.

Källa:
Hevder nasjonalsosialistisk organisering skyldes «utenforskap»


  • Publicerad:
    2017-08-07 09:55