KIRUNA. Kiruna IF ska bli HBT-certifierade och spela i regnbågsfärgade matchställ. Media är lyriska men sponsorerna har varit mer skeptiska.

Johan Köhler och...

Johan Köhler och Niklas Wikegård poserar i de nya matchställen.

Hockeyklubben Kiruna IF gick tidigare i år ut med att de kommer satsa hårt för att bli HBT-certifierade av RFSL.

100 personer i den lilla klubben ska till exempel utbildas i homo- bi- trans- och queerfrågor, skriver SVT.

För att bli HBT-certifierade måste klubben betala RFSL 328 000 kronor men för två dagar sedan hade klubben bara fått in 100 000 kronor av donatorer och sponsorer.

— Vi har nog varit lite naiva och trott att företag självmant skulle söka upp oss. Nu får vi gå ut mer riktat till företagen, säger ordförande Johan Köhler.

Rent generellt har klubben också förlorat sponsorer efter att de gick ut med att de ska bli HBT-certifierade och spela sina matcher i regnbågsfärgade matchställ.

— Även om de nämner andra orsaker till sina avhopp är det svårt att dra någon annan slutsats än att de inte gillar vad vi gör, säger Köhler till SVT.

Efter mediaskriverier påstår sig dock klubben nu närma sig sin tidigare nivå av stöd från sponsorer då nya sponsorer fått upp ögonen för klubben.

Även funktionärer har hoppat av klubben då de inte kan stödja HBT-satsningen, men det fäster inte Köhler någon större vikt vid.

— Om alla ställde sig bakom det här hade vi inte behövt göra det här, säger han.

Källor:
Motigt för regnbågssatsningen
I kväll åker tröjorna på i Kiruna


  • Publicerad:
    2014-09-24 17:30