BROTT. En moderat HBTQ-läkare i Sundsvall har tillsammans med en annan man häktats för våldtäkt och andra liknande sexbrott mot barn. Båda männen är gifta med andra män som är läkare.

Ett barn under 15 år har blivit utsatt för våldtäkter av minst två män i Sundsvall. Den ene mannen, som är i 40-års åldern och arbetar som läkare på en privatägd vårdcentral, är misstänkt för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Den andre häktade mannen, som sedan tidigare är dömd för sexbrott mot barn, är i 65-års åldern och är misstänkt för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Samtliga misstänkta brott ska ha skett under sommaren 2016.

Enligt åklagaren finns det ingen koppling mellan de misstänkta brotten och den vårdcentralanställdes arbete som läkare, och det ska inte heller finnas någon koppling mellan de båda häktade männen. Men båda männen är gifta med andra män som är läkare.

På sociala medier har båda de häktade männen delat homopropaganda. Den yngre av de två är också politiskt engagerad för Moderaterna och sitter i styrelsen inom Läkarförbundet.

Framförallt opinionsbildar han för nyliberala reformer i Fredrik Reinfeldts och Annie Lööfs anda – massinvandring, homosexualitet, för statskuppen i Ukraina, mot Ryssland, samt andra liknande ställningstaganden som är typiska för regimanhängare.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-03-23 09:35