UTRIKES. En nioårig brasiliansk pojke har mördats av sin mor och hennes lesbiska partner, efter att de könsstympat honom.

En nioårig brasiliansk pojke, Rhuan Maycon, har mördats av sin mor Rosana da Silva Candido och dennes lesbiske partner Kacyla Damasceno Pessao.

Rhuan knivmördades av HBTQP-paret i sömnen, då han lidit ett helt år efter att ha genomgått en misslyckad ”könsbytesoperation”, som skett utan myndigheternas godkännande. Så här skriver Braziliens barnskyddsmyndighet om operationen:

[Pojken har genomgått] en slags könsbytesoperation. Efter att penisen avlägsnats har det stympade området sytts igen och ersatts av ett improviserat kvinnligt könsorgan, vilket var ett slags jack i skrevet.

Pojkens far har vid upprepade tillfällen försökt få hjälp genom flertalet anmälningar till myndigheterna, då han varit orolig för sonen som även misshandlats psykiskt just för att han var en pojke. Modern och henner partner lyckades dock undgå myndigheterna genom att flytta runt mellan olika delar av Brasilien.

Vad straffet för det hela kan tänkas bli är än så länge oklart.

Källa:
Boy To Death After Makeshift Gender Reassignment Surgery


  • Publicerad:
    2019-06-08 20:40