INRIKES. Underlivet var hopsytt och könsstympat. Därför misslyckades flyktingbarnet att våldta flickan i Nordmaling i norra Ångermanland. Nu döms han till att stanna i Sverige och bli erbjuden livstids försörjning här.

I Somalia könsstympas nästan alla flickor och sys ihop. Sedan öppnas underlivet av en läkare när flickan blivit vuxen och gift sig. I Sverige tolkas ingreppet som ett sätt att begränsa kvinnors sexualitet, men ett aktuellt rättsfall i Nordmaling i Ångermanland visar att även männens sexualitet begränsas.

Natten till den 3 november 2018 försökte ett så kallat flyktingbarn från Somalia att våldta en tonårsflicka han aldrig träffat förut i en lägenhet i Nordmaling. Men mannen var tvungen att avbryta våldtäkten när det visade sig att flickan var både könsstympad och hopsydd i underlivet.

Enligt både Aftonbladet och vänsterextrema ETC är svensk kultur en ”våldtäktskultur”. Om det även existerar en våldtäktskultur i Somalia kan detta förklara varför mammor vill sy ihop sina barns underliv. För det är främst mammor som organiserar ingreppen.

— Deras mammor, liksom min mamma, älskade dem och bara ville det bästa för sina barn, berättar Anissa Moham­med Hassan som arbetar mot könsstympning i Sverige.

Efter att ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp av flyktingbarnet lyckades flickan rymma från lägenheten, och räddades av två svenska män. Hon var då nästan helt naken och blödde näsblod, blödde i ögat, led av ömhet i halsen, hade blåmärken i ansiktet och på halsen samt huvudvärk.

Umeås tingsrätt dömer det ensamkommande barnet för försök till våldtäkt, till ett år och åtta månaders fängelse. Som försvar uppgav flyktingbarnet till flickan att han är ”en landsman, familjefar”. Åklagaren Jonas Fjellström vill inte utvisa den ensamkommande familjefadern, utan vill att han istället ska stanna och berika Sveriges makthavare.

När statliga SVT och SR rapporterar om fallet censurerar man som vanligt all brottsfakta som kan få väljarna att ifrågasätta regeringens politik.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-06-27 14:00