Från etablissemanget sida firades nationaldagen även detta år med att förnedra de som har byggt Sverige – svenskarna. Nordfront har försökt att hinna med att skriva om alla svenskfientliga aktiviteter under nationaldagen, men har bara kunnat rapportera om en bråkdel av dem.

I efterdyningarna av denna dag av svenskfientlighet, har historikern Herman Lindqvist reagerat. I en kolumn i Aftonbladet, riktar Lindqvist skarp kritik mot ”den sedvanliga strömmen av kolumner och debattartiklar i den liberala och vänstervridna pressen”, vilka ”tävlar i att ta avstånd från allt firande, kräkas på allt som symboliserar Sverige inklusive nationalsången”.

Förutom att Herman Lindqvist går till angrepp mot medieetablissemanget, gör han i kolumnen även skillnad på svenskar och invandrare, vilket inte är politiskt korrekt i dagens Sverige. Lindqvist skriver också att media medvetet förlöjligar och hånar svenskarna.

”Vad som ofta glömts bort i debatten om för eller emot firandet av nationaldagen är att den stora majoriteten av svenskar är inte invandrare. Majoriteten är ­födda i Sverige av svensktalande personer. ­Miljontals svenskar bor fortfarande i små samhällen där de levt hela sina liv och deras förfäder vilar i gravarna runt sockenkyrkan. De flesta får tårar i ögonen på skolavslutningen då ”Den blomster tid nu kommer” spelas. De får en klump i ­halsen då svenska flaggan hissas och nationalsången spelas då en svensk får guld­medalj. Alla dessa känslor är fullkomligt normala, men är ­något som dessa kolumnister och debattörer hånat och förlöjligat så länge och så högljutt att många medborg­are tiger och småskäms för ­sina reaktion­er, rädda att få SD eller någon ännu hemskare förkortning stämplad i pannan.”

[…]”När ska de liberala sadonationa­listerna ­erkänna att majoriteten av svenska folket faktiskt är svensk och är stolt över att vara det?”

För att möjligen tona ned Herman Lindqvists kritik har Aftonbladet valt att illustrera artikeln med en bild på kronprinsessan Viktoria och prins Daniel som firar nationaldagen. Prins Daniel valde dock, som Nordfront tidigare rapporterat, att fira nationaldagen med att välkomna ”nya svenskar”.

Dags att sluta kräkas på vår nationaldag

Andra relaterade artiklar:

Kungen delar ut svenska fanan till zigenare
Prins Daniel välkomnade ”nya svenskar”
Aftonbladet-debattör: ”Migrationen gör Sverige vackrare”
SSU firade nationaldagen med svenskfientlig demonstration i Söderhamn


  • Publicerad:
    2012-06-10 21:19