USA. I en intervju med den amerikanska TV-kanalen CBS ska den tidigare demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton ha lagt skulden på vita amerikaner för resultatet av det amerikanska presidentvalet.

Den tidigare demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton, som för tillfället håller på och marknadsför sin bok om fjolårets valnederlag, ska i en intervju med TV-kanalen CBS ha gått till angrepp mot vita amerikaner och gett dem skulden för att Donald Trump blev president. I intervjun säger Clinton att orsaken till att Trump vann valet var för att han bland annat tilltalade vita amerikaner, och inte minst för att han gav dem hopp.

— Han var ganska framgångsrik i att referera till en nostalgi som skulle ge hopp, tröst och rättvisa för vita människor som var upprörda över framstegen som gjordes med andra grupper av människor.

På frågan från programledaren Jane Pauley om hon syftar på de miljoner av vita människor som röstade på Trump, svarade Clinton:

— Ja, miljoner av vita människor.

Clintons bok, som går under namnet ”Vad hände?”, kämpar bara inte mot dåliga försäljningssiffror utan den har även fått massiv kritik från hennes egna anhängare då hon saknar all form av självkritik över sin egen prestation och skyller hellre på allt från sina egna partikollegor till majoriteten av det amerikanska folket för valresultatet.

Källor:
Clinton criticizes Trump for using race to win election
Hillary Clinton skylder Trumps valgseier på «millioner av hvite mennesker»


  • Publicerad:
    2017-09-14 11:10