UKRAINA. Högra sektorn uppmanar nu befolkningen i Ukraina att störta den västvänliga regimen i Kiev samtidigt som man vill införa krigslagar i hela landet.

Det var under en stor demonstration i Ukrainas huvudstad Kiev som den ryssfientliga organisationen Högra sektorn uppmanade det ukrainska folket att störta landets judiske president Petro Porosjenko och hans regim.

Runt 3 000 deltagare medverkade i demonstrationen då Högra sektorn bland annat meddelade att man vill legalisera så kallade volontärbataljoner, införa krigslagar i landet och upphäva Minskavtalet.

Organisationens ledare Dmitrij Jarosj säger att demonstrationen i Kiev kommer inleda ”en ny fas i den ukrainska revolutionen”. Enligt Jarosj är Högra sektorn inte längre en militärpatriotisk rörelse, istället är man en ”nationell befrielserörelse”.

Jarosj ska under massmötet också ha sagt att hans organisation kommer att arrangera en folkomröstning om misstro mot regimen i Kiev.

Högra sektorn har tidigare varit positivt inställda till regimen i Ukraina, som man till och med kämpat för mot folkrepublikerna i Novorossiya sedan inbördeskriget började förra året, men har nu vänt sig mot regimen efter att väpnade konflikter ska ha uppstått mellan organisationens medlemmar och ukrainska myndigheter.

Källa:
Högra sektorn inleder en ny fas i revolutionen


  • Publicerad:
    2015-07-22 22:45