Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Horst Mahler på flykt undan fängelse – här är hans ord till offentligheten

Av Redaktionen, 2017-04-25
redaktionen@nordfront.se

DEMOKRATUR. Den 81-årige tyska advokaten som redan har suttit fängslad i över tio år för åsiktsbrott skulle nu avtjänat ytterligare strafftid, men har istället lämnat landet. Han gav ett tal innan flykten där han manar till kamp. UPPDATERAD 12:38.

Horst Mahler dömdes till tolv års fängelse för att ha förnekat förintelsen och för att ha bagatalliserat ”nationalsocialisters krigsförbrytelser under andra världskriget”. 2015 frisläpptes han efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet, enligt praxis för gott uppförande. Ända sedan dess har en rättslig process varit aktiv då åklagare och tyska myndigheter tyckt att han ska avtjäna även den sista tredjedelen av det utdömda straffet.

Dessa menar att eftersom Mahler skrev och gav ut boken Das ende der wanderschaft under sin tid i fängelset har han inte visat på gott uppförande. I boken citerar han Talmud och andra judiska religiösa originalskrifter för att bevisa att judarna bedriver ett utrotningskrig mot resten av mänskligheten.

Under processen har läkare uttalat sig att hans hälsa inte skulle tillåta honom att bli fängslad igen då de diagnosticerat honom med 21 olika åkommor, däribland nedsatt njurfunktion och hjärtproblem, som bland annat lett till att ett av hans ben behövt amputeras.

Trots detta har det beslutats att Horst Mahler alltså nu ska avtjäna återstoden av strafftiden som är tre och ett halvt år, med start den 19 april förra veckan. Istället för att ställa in sig på anstalten har Mahler nu lämnat landet i flykt. Mahler höll ett tal till offentligheten tio dagar tidigare, den 9 april, där han bland annat sa:

”Visst, jag visste vad jag gav mig in på, det finns alltså ingen anledning att gnälla om det. Vi gnäller redan alldeles för mycket, när vi istället måste börja kämpa! Det här är bokstavligt talat en kamp för vår existens, för vår överlevnad. Det handlar inte om att göra världen till en trevligare plats på något vis utan om att bevara världen. Vi måste kämpa för att bevara folken, för att bevara vår eget folk, och det handlar verkligen om att göra det nu eller att vi dör ut.”

Uttalandet som kan ses nedan på tyska, med engelska undertexter, avslutas med orden: ”Jag säger farväl med en uppmaning till handling, ta upp kampen och segra!”

UPPDATERING: Det är i nuläget något oklart huruvdia Horst Mahler är gripen eller på flykt då bägge uppgifterna figurerar.


  • Publicerad:
    2017-04-25 11:05