ÅSIKTSBROTT. Ungerska myndigheter nekade Horst Mahler asyl och utlämnade den 81-årige advokaten till de tyska myndigheterna som genast fängslade honom.

Den 81-årige advokaten Horst Mahler greps i Ungern efter en tid på flykt från de tyska myndigheterna. Detta för att slippa avtjäna den sista delen av ett straff på tolv år, för att ha förnekat ”förintelsen” och ”bagatelliserat nationalsocialisternas krigsförbrytelser under andra världskriget”.

Mahler hade ansökt om asyl i Ungern med politisk förföljelse som bakgrund då de tyska myndigheterna återigen ville fängsla den allvarligt sjuke Mahler på grund av en bok han hade författat under sin tid i fängelse.

Ungerska myndigheter beviljade inte hans ansökan om asyl och deporterade istället Mahler tillbaka till Tyskland där han möttes av advokater och poliser i Berlin och därefter fördes han till ett fängelse i Brandenburg.

Bakgrund

Mahler släpptes fri under 2016 och har avtjänat två tredjedelar av straffet, vilket är vanlig praxis vid gott uppförande. Tyska myndigheter och andra drev ändå en rättsprocess vidare för att kasta Mahler tillbaka till fängelse för att avtjäna den sista delen av straffet. Detta då de menade att eftersom Mahler skrev och gav ut boken ”Das enda de Wanderschaft” under sin tid i fängelset så har han visat ”dåligt uppförande”. I boken citerar han ”Talmud” och andra judiskt religiösa orginalskrifter för att bevisa att judarna bedriver ett utrotningskrig mot resten av mänskligheten.

Under processen uttalade sig läkare om att hans dåliga hälsa inte sulle tillåta honom att bli fängslad igen då de har diagnosticerat honom med 21 olika lidanden, bland annat nedsatt njurfunktion och hjärtproblem, som bland annat ledde till att ett av hans ben behövde amputeras.

Tyska myndigheter ansåg ändå att Mahler skulle skickas tillbaka till fängelset för att avtjäna sista delen av straffet på tre och ett halvt år. Mahler skulle egentligen ha inställt sig på anstalten den 19 april men han flydde istället till Ungern där han ansökte om politisk asyl men greps istället.

Den 9 april, tio dagar innan han flydde, höll Mahler ett tal där han bland annat sa:

Visst, jag vet vad jag gav mig in på, det finns alltså ingen anledning att gnälla om det. Vi gnäller redan alldeles för mycket när vi istället måste börja kämpa! Det här är bokstavligt talat en kamp för vår existens, för vår överlevnad. Det handlar inte om att göra världen till en bättre plats på något sätt, men om att bevara världen. Vi måste kämpa för att bevara folken, för att bevara vårt eget folk och det handlar verkligen om att göra det nu eller så dör vi ut.

Uttalandet, som kan ses nedanför är på tyska och är med engelsk undertext, avslutas med orden: ”Jag säger farväl med en uppmaning till handling: Ta upp kampen och vinn!

Se filmen nedanför:

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-06-15 19:06