TYSKLAND. Den 79-årige advokaten och politiske fången, Horst Mahler, är nu frigiven efter att ha suttit av två tredjedelar av sitt fängelsestraff. Mahler satt i fängelse för att han bland annat ska ha förnekat ”förintelsen”.

Horst-Mahler-460x250

Det var den 3 september i år som den 79-årige tyske advokaten och nationalisten Horst Mahler blev villkorligt frigiven från fängelset. Detta efter att ha sonat två tredjedelar av sitt tolv år långa straff för en rad olika politiska domar, bland annat för att han ska förnekat ”förintelsen”. Frigivandet skedde för över en månad sedan men har inte blivit offentligt förrän nu.

Trots att Mahler hade sonat två tredjedelar av sitt straff, något som är en vanlig procedur för interner med gott uppförande, har både åklagare och tyska myndigheter protesterat mot att Mahler skulle släppas fri ”för tidigt”. Detta för att ”skydda offentligheten” mot en person som de anser vara av kriminell natur.

Tidigare i år blev Mahler blodförgiftad och var tvungen att få delar av sin fot amputerad i fängelset. Trots detta blev han inte frisläppt av humanitära skäl, något som man kan tyckas förvänta sig med tanke på hans ålder och fysiska tillstånd.

Åklagaren i fallet har överklagat Mahlers frisläppning.

horst-mahler

Politisk fånge
Det var den 25 februari 2009 som den då 73-årige Mahler blev dömd till sex års fängelse för att ha förnekat den så kallade förintelsen. Bakgrunden till detta var att Mahler hade distribuerat Germar Rudolfs bok Lectures on the Holocaust. Trots att straffgraden för förintelseförnekelse är fem år i Tyskland, valde domaren att lägga till ett år. Detta då domaren ansåg att Mahlers slutplädering i rättegången visade att Mahler ”totalt saknade ånger”.

Den 11 mars samma år blev Mahler dömd till ytterligare fem års fängelse. Även denna gång för ”förintelseförnekelse”, men också för att ha bagatalliserat ”nationalsocialisters krigsförbrytelser under andra världskriget”. Ytterligare mindre politiska domar lades till, något som ledde till att Mahlers totala straff blev tolv års fängelse.

Även Mahlers fru, advokaten Sylvia Stolz, har blivit dömd för så kallad förintelseförnekelse. Läs mer om henne här:

Nyheten publicerades ursprungligen på Nordfront.net

Källa:
Haftentlassung nach 2/3 – Horst Mahler kommt frei!


  • Publicerad:
    2015-10-07 22:35