AKTIVISM. Organisationen Arma har lämnat in ett brev och utfört en aktion utanför ungerska ambassaden i Aten.

Nordfront kunde i slutet av april rapportera att den 81-åriga tyska advokaten Horst Mahler flytt Tyskland för att undvika ett fängelsestraff för åsiktsbrott som troligtvis skulle leda till hand död. Mahler som tidigare suttit fängslad i flera år, bland annat för att ha förnekat förintelsen, sökte politisk asyl i Ungern, men greps istället den 15 maj av ungersk polis och sitter sedan dess i deras förvar. Den ungerska åklagarmyndigheten har begärt 40 dagar för att ta beslut om de ska utlämna Mahler eller inte.

En delegation från den grekiska nationalsocialistiska organisationen Arma lämnade igår in ett brev till ungerska ambassaden i Aten författat av deras ledare Stephanos Gekas som kräver Horst Mahlers frigivning. Aktivister ställde även upp utanför ambassaden med en banderoll som bar texten ”Idéer kan inte fängslas. Frihet för Horst Mahler!”.

Horst Mahler var med och höll tal vid det officiella grundandet av Arma under deras första konferens i Olympus år 2003. Nu uppmanar Arma andra nationella runt om i Europa att utföra liknande aktioner.

 


  • Publicerad:
    2017-06-08 11:50