MARIANNELUND. Planerna på ett nytt asylboende i Pensionat Solhöjden går i stöpet, anledningen är att invandrarna inte får tillräckligt med utrymme i lokalerna.

Migrationsverket hade besiktat och godkännt Pensionat Solhöjden som ett tillfälligt asylboende för 43 så kallade flyktingar. ”En anläggning i gott skick, utan synligt slitage. Bra utemiljö och centralt läge med goda kommunikationer”, menade verket i sitt utlåtande.

Alla rum på Solhöjden har egen dusch och toalett, men kravet på fem kvadratmeter per person uppfylldes dock inte då verket inte räknar in varesig toalettutrymmet eller gemensamma ytor.

Pensionatets ägare Julia Wirensjö uppges vara besviken över Migrationsverkets beslut och hon har sett fram emot att få husera främlingar i sin fastighet.

— Jag tycker att Pensionat Solhöjden kan erbjuda en bra boendemiljö för de asylsökande och hade sett fram emot att ge dem ett bra boende och fint bemötande under deras första tid i Sverige.

Hon ger dock inte upp hoppet utan letar nu efter möjligheter för att kunna skriva kontrakt med Migrationsverket.

— Men vi kollar nu på möjligheterna att utöka antalet uthyrningsrum för att i framtiden kunna hyra ut boendeplatser till Migrationsverket, säger hon.

Om Mariannelunds invånare är lika besvikna över beslutet framgår inte.

Källa:
Nej till asylboende


  • Publicerad:
    2015-01-29 17:30