Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Inget tältläger på Rinkabyfältet – försvaret säger nej

Av Redaktionen, 2015-10-05
redaktionen@nordfront.se

SKÅNE. Det tältläger som Migrationsverket planerat att ha på Rinkabyfältet kommer inte att bli av, detta då Försvarsmakten sagt nej med hänvisning till att de måste använda fältet i sin verksamhet.

Rinkabyfältet tidigare. Här är det dock inga flyktingtält på bild

Rinkabyfältet tidigare. Här är det dock inga flyktingtält på bild.

Det tältläger som var tänkt att uppföras på Rinkabyfältet skulle som minst husera 10 000 invandrare, den maximala kapaciteten hade satts till 40 000 främlingar.

Vi har gått ut med en framställan till Försvarsmakten om vi eventuellt kan använda oss av Rinkabyfältet. Vi vill ha en beredskap ifall det skulle behövas och det är viktigt att vi tänker i andra lösningar än de vi har idag, hette det då Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson pratade om verkets planer.

Försvarsmakten ger dock planerna ett blankt nej, detta då de själva behöver utnyttja fältet för övning.

— Vi har meddelat Migrationsverket att Rinkaby skjutfält behövs för att öva på och att bli av med det skulle få omfattande konsekvenser för verksamheten, säger presschefen Philip Simon.

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson menar nu att Försvarsmakten måste presentera en annan lösning för att kunna ta emot den enorma invandringen med över tusentalet utlänningar om dagen.

— Det kommer nu tusen människor om dagen hit, det är 7000 i veckan. Det är det vi måste ta höjd för, menar han.

Källa:
Försvarsmaktens nej till läger för flyktingar


  • Publicerad:
    2015-10-05 19:30