GÄVLE. Moderaten Tomas Tobé vill inte att grannar till framtida tältläger ska kunna protestera. Hans uttalande är helt i linje med vad Moderaternas partiledning tidigare gett uttryck för.

Tomas Tobé, Moderaternas partisekreterare och boendes i Gävle menade nyligen att han vill undanröja svenska folkets rätt till att protestera mot ett bygglov. I ett meddelande på Twitter skrev han att: ”Regeringen borde omgående fatta beslut om att tillämpa Dublin och röja undan bygghinder för t ex tält”.

Även Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har gett uttryck för samma inskränkning under en intervju med statliga SVT.

— Vi vill att kommunernas planmonopol upphävs tillfälligt i det här krisläget när människor måste sova utomhus eftersom tälten inte får byggas, menade hon.

Redan verklighet
Planerna på ett tältläger på Revingehed utanför Lund har tidigare sinkats eftersom grannarna till lägret hade överklagat bygglovet. Som Nordfront tidigare rapporterat om anser dock Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att det inte längre krävs bygglov för temporära tältläger på mark och lägret kommer att vara färdigställt inom en vecka.

Redan nu finns det planer på ett gigantiskt tältläger på Kungsbäcks gamla övningsområde i Gävle med plats för över tusen personer.

Källa:
Gävlemoderaten Tobé vill förhindra grannprotester mot flyktingtältläger


  • Publicerad:
    2015-11-23 19:50