IRAK. USA skickar mat och mediciner till IS-terrorister i västra Irak. Samtidigt har Irak stoppat nybildningen av en IS-terrorcell.

Tidningen al-Malou’ma publicerade denna bild i samband med sin artikel om det observerade USA-understödet till IS-terrorister i al-Anbaröknen.

Amerikanska trupper har skickat mat och mediciner till IS-terrorister i al-Anbar, västra Irak.

Ledaren för den shiitiska politiska Badrmilisen, Hadi al-Amiri, sade i måndags att amerikanska styrkor observerades när de landande förnödenheter i form av mat och mediciner.

— Terroristgäng som gömmer sig i Anbaröknen kan bara nås med amerikanskt flyg och med direkta order från USA, sade Al-Amiri.

Den enligt al-Amiri uppenbart illegala operationen kunde ses av människor som för tillfället bodde i området.

— Anbaröknen är stor och bred, och det är inte möjligt att nå ut med mat till områdena där IS-terrorister nu befinner sig utan att flyga dit den. USA är den enda stat som har helikoptrar i området och det är de som förser IS med förnödenheter.

USA:s stöd till IS-terroristerna ställer till stora problem för Irak. Den irakiska tidningen al-Sabah skrev i söndags att IS planer på att starta en ny terroristcell i landet stoppades av irakisk militär.

Flera IS-medlemmar dödades under motoperationen, inklusive ledaren för den nybildade cellen. Han var en ökänd terrorist vid namn Wahid Umniah som utpekas som skyldig till mördandet av tiotals människor från Mosul och Tal Afar med omnejd.

Källor:
مدير مكتب بدر: طائرات أمريكية تلقي أدوية واغذية لعناصر داعش في جوف صحراء الأنبار

قتلت خلية الصقور الاستخبارية الارهابي المكنى “وحيد امنية”


  • Publicerad:
    2019-05-08 16:55