STORBRITANNIEN Under en Championship-match i Storbritannien vägrade Wigans irländske yttermittfältare James McClean att delta i en tyst minut för den avlidne drottning Elizabeth II.

Efter hela 70 år på tronen avled under förra veckan Storbritanniens drottning Elizabeth. Landets politiker utlyste kort därefter landssorg och under en tid ställdes alla fotbollsmatcher i det förenade kungadömet in.

När Huddersfield tog emot Wigan i en Championship-match under tisdagen bar spelarna svart armbindel. Men Wigans irländske spelare James McClean vägrade att delta i en tyst minut för den avlidne drottningen med de andra spelarna.

Under den tysta minuten sågs McClean stå en bit ifrån sina lagkamrater, som höll armarna om varandra under hedrandet av den avlidne regenten.

Efter matchen delade McClean dessutom ett Instagram-inlägg från den irländske boxaren Declan Geraghty, som hade lagt upp en bild från den tysta minuten och beskrivit McClean som en ”legend” för att han inte deltog.

James McClean delade Declan Geraghty Instagram-inlägg.

McClean har tidigare vägrat bära ”poppyn”, en traditionell brittisk symbol för att hedra alla som dött i strid för Storbritannien. Den irländske fotbollsspelaren, som även spelar i det irländska landslaget, förklarade då i ett öppet brev att ”jag inte kan bära symbolen, för att det hade setts som ett hån mot mitt eget folk”

Wigan tog hem bortamatchen mot Huddersfield med 2-1.