PALESTINA Israels attacker i Gaza har fortsatt att intensifieras. Under torsdagen har man angripit en skola i norra Gaza dit omkring 7 000 palestinier tagit skydd.

Det är al-Jazeera som skriver om Khalifa School i norra Gaza, som drivs av FN. Mediekanalen var tidigare under dagen i kontakt med en man som var fast på skolan tillsammans med omkring 7 000 palestinier som tagit sin tillflykt dit. Mannen beskrev hur hela skolan var omringad av israeliska militärer.

— Det är prickskyttar på taken av flera av husen som ligger mittemot skolan, uppgav mannen till al-Jazeera.

De palestinska flyktingarna tvingades också begrava flera personer som dödats inne på skolans område, då det var omöjligt att ta sig ut.

Senare kom även bilder som visar hur israeliska militärer gripit en grupp män, som man sedan klätt av i underkläder för att posera framför kameran. Enligt den israeliska journalisten Itay Blumental ska de israeliska militärerna nu ”undersöka om någon av dem är terrorister”.

Enligt al-Jazeera är bilderna också från norra Gaza, medan andra uppgifter göra gällande att männen greps på en FN-skola.

En grupp palestinska män kläs av för att israeler ska kunna "undersöka om de är terrorister".

Under torsdagen godkände den israeliska regeringen också byggandet av över 1 700 nya israeliska bosättningar på ockuperad mark i östra Jerusalem.

Sedan Hamas attack mot Israel den 7 oktober har antalet attacker mot palestinier på Västbanken ökat. De palestinska myndigheterna har rapporterat om minst 308 ”incidenter”, rapporterar al-Jazeera. I attackerna har minst 143 palestinska familjer – sammanlagt över tusen personer och 288 barn – drivits bort från sina hem av bosättare, som ofta har stöd av israeliska militärer.