Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

JTA: “Vi förlorar kriget mot antisemitismen”

ANTISEMITISM. En judisk tidning sammanfattar ett budskap från judiska ledare i Europa: ”Lämna ert värdland och åk hem! Vi håller på att slutgiltigt förlora kriget mot antisemitismen.

Israels armé: ”Vi har just utkämpat det första AI-kriget”

SIONISM. När IDF skryter om sin AI-krigsföring i Gaza, belyser man enligt många bedömare vikten för Israel att testa nya stridstekniker IRL – samt att avskräcka andra potentiella fiender till etablerandet av Stor-Israel.

Italienska hamnarbetare vägrar att lasta vapen med destination Israel

ITALIEN. Medan det italienska facket USB förra veckan uppmanade sina anslutna att avstå från att bli medbrottslingar genom att leverera vapen till Israel, beordrade andra fack strejkbryteri.

Erdogan: “Terrorstaten Israel måste stoppas!”

ISRAELS TERROR. När Turkiets president i kraftfulla ordalag fördömer Israels attack mot palestinier i Gaza och manar mänskligheten till samling, hyllar flertalet ledare i väst ”Israels rätt till självförsvar”.

Israel förbereder markoffensiv mot Gaza

SIONISM. Israel förbereder en markoffensiv mot Gaza, samtidigt som Netanyahu avvisar fredsförslag från Hamas.

Vapenvila mellan Israel och Hamas efter flera dagars strider

UTRIKES. Efter flera dagars raketbeskjutning och bombningar har en vapenvila uppnåtts mellan Israel och Hamas.

Israel går till attack mot Hamas efter raketbeskjutning

UTRIKES. Israel bombar Hamas-mål i Gazaremsan som svar på raketbeskjutning som skadade sju israeler.

Riksdagskandidat för F!: “Deportera alla judar från Israel”

VALÅR. En riksdagskandidat för partiet Feministiskt initiativ föreslog nyligen i en intervju att judarna bör transporteras från Israel till USA för att skapa fred i Mellanöstern. Uttalandet har inte gått obemärkt förbi och försatt judar i upprorsstämning.

Ny Hamas-ledare i Gaza

UTRIKES. Den palestinska motståndsrörelsen Hamas valde under dagen Yahya Sinwar som ny ledare för Gazaremsan. Ett val som bedömare menar tyder på att motståndet mot Israel kommer att radikaliseras.

Israel angriper Gaza – eldstrider mellan Hamas och israelisk militär

GAZA. Ännu en gång har Israel genomfört flyganfall mot Gaza samtidigt som eldstrider uppstod mellan israeliska soldater och Hamas vid gränsen i onsdags. Flyganfallet mot Gaza var ett "svar" på en påstådd granatbeskjutning mot israelisk militär tidigt under fredagsmorgonen.

FN: Inom fem år kan Gaza vara obeboeligt

GAZA. Situationen i Gaza är nu så pass desperat att FN går ut med ett nödlarm om att området kan komma att bli helt obeboeligt inom endast fem år.

Israel stoppar FN-sändebud

MELLANÖSTERN. Israel har stoppat ett av Förenta nationernas sändebud från att komma in i de palestinska områdena.

Israeliska soldater vittnar om övervåld

GAZA. Israel använde övervåld i attacken mot Gaza förra året där 2200 palestinier mördades. Över 60 israeliska soldater som deltog i striderna har intervjuats om händelserna.