PALESTINAKONFLIKTEN Över 200 människor ska ha dödats och avsevärt fler skadats i attacker mot centrala Gaza under lördagen. Totalt kaos rådde på Al-Aqsa-sjukhuset, där ständiga explosioner ökade på överbeläggningen.

Under lördagen bragtes drygt 200 personer om livet i centrala Gaza. Detta enligt palestinska hälsomyndigheter, som sent på lördagskvällen även rapporterade om kaosläge på Al-Aqsa-sjukhuset med upprepade explosioner mitt bland ringlande köer skadade och avlidna, de flesta av dessa kvinnor och barn. Al Jazeera hänvisade till ett uttalande från Gazas mediekontor, när man sent på kvällen gav siffran 210 för antalet omkomna i Gazas centrala delar.

Flyganfall ska under lördagen ha utförts mot olika mål i Deir el-Balah och Nuseirat i centrala Gaza, mot bostadsområden väster om Rafah i söder samt mot flera platser norr om Gaza City. Journalisten Hind Khoudary från Al Jazeera berättade sent på lördagskvällen följande från sjukhuset:

— Det är explosioner varje minut. Ambulanser tar de skadade till sjukhuset, där alla är instängda. Det är katastrofläge där. Det finns åtskilliga barn bland de skadade.

Tanya Haj-Hassan, en pediatrisk intensivvårdsläkare från Läkare utan gränser sade följande till Al Jazeera:

— Bilderna och filmerna jag har fått visar patienter som ligger överallt i blodpölar, deras lemmar är bortblåsta, sade hon och beskrev situationen på sjukhuset som ett totalt blodbad och att det mest liknar ett slakteri.

I ett uttalande från den israeliska armén (IDF) hävdas att lördagens attacker var ”riktade mot terroristinfrastruktur i Nuseirat-området” samt att man under operationen i Nuseirat lyckades rädda fyra ur den gisslan, som tillfångatogs under attacken mot Israel den 7 oktober förra året. år. De fritagna uppges befinna sig i ett ”gott medicinskt tillstånd”.

Översatt från Frihetskamp.net