JUDISKA TRICKS Den garvade parlamentsledamoten använder i en TV-debatt den forne tyske ledarens namn i sitt försök att legitimera en total fördrivning av de ”islamo-nazistiska” palestinierna från Gaza.

Om vi bortser från hans verkliga efterföljare, så refereras hans namn ändå till och används i vitt skilda sammanhang världen över, i synnerhet i sådana syftande till barns och ungdomars fostran. Han (fel)citeras ständigt. Vissa till och med påstås vara han, medan andra med rätta utger sig för att vara Adolf Hitler, om än en obetydlig person jämfört med originalet.

Den israeliske politikern Moshe Feiglin, under många år parlamentsledamot för nuvarande regeringspartiet Likud, idag ledare för sionistpartiet Zehut hänvisade på söndagsmorgonen i en paneldebatt på Channel 12 i uppskattande ordalag till Hitlers syn på och behandling av etniska minoriteter i det tyska samhället. I samma andetag anklagade han palestinierna för att vara ”nazister”.

Kommentaren levererades under Feiglins relativt långa utläggning om det nödvändiga i en av den judiska staten genomförd etnisk rensning av Gaza. Autenciteten i de ord som Zehut-ledaren härvid lade den tyske tidigare ledarens mun kan ifrågasättas.

— Som Hitler sade, ”jag kan inte leva här om en enda jude finns kvar” … och vi kan inte leva här om en enda islamo-nazist finns kvar i Gaza.

Med uppenbar blinkning till den amerikanske ex-presidenten och nuvarande presidentkandidaten Donald Trumps sätt att uttrycka sig ålade han sedan regeringen att ”göra Gaza hebreiskt igen”.

Huruvida denna utrensning ska genomföras med massinvandring av palestinier till amaleks hemländer eller rentav i enlighet med judiska myter om förintelse undvek Feiglin denna gång att ta ställning till.