ISRAEL. Utanför staden Nabulus på Västbanken har terrorstaten Israel valt att riva 41 byggnader. Inklusive hem för tio familjer och en grundskola.

Israelriver

För att ha områden där den israeliska militären i lugn och ro kan öva på sitt folkmord på palestinierna river man ner deras hus.

Sammanlagt 41 byggnader revs av israeliska myndigheter under onsdagen i samhället Khirbet Tana utanför staden Nabulus på Västbanken. Rivningen lämnade ett tiotal familjer utan hem, ytterligare fem familjer förlorade sitt levebröd och flera barn blev utan skola. Detta eftersom den israeliska regimen menar att området är en så kallad “firing zone” där militären ska öva på att bedriva sitt krig mot palestinierna.

I Khirbet Tana bor ungefär 250 personer som lever på jordbruk och boskapsskötsel. Förutom hem och skola har man även förlorat jordbruksfastigheter och därmed möjlighet till arbete. Ytterligare tolv byggnader tillhörande palestinska myndigheter och hjälporganisationer ska ha rivits.

Enligt uppgifter från FN anser Israel att ca 18% av Västbanken är så kallad “firing zone”. Palestinier som råkar bo i en sådan zon möter ständiga hot och trakasserier från den israeliska armén och judiska bosättare.  De måste dessutom stå ut med militära övningar och att militära fordon kör omkring på deras marker. Inte sällan slutar det med att hela byar rivs ner och lämnar familjer utan hem, arbete eller skola för barnen.

Bara hittills i år har den israeliska regimen rivit över 300 byggnader på Västbanken och gjort över 400 palestinier hemlösa, varav hälften är barn. Allt för att militären ska kunna ha sina övningar i de zoner regimen valt ut.

Källor:
‘Record demolition & displacement’: Israel razes dozens Palestinian homes in West Bank
Firing Zone 918 background


  • Publicerad:
    2016-03-05 20:30