TERRORSTATEN ISRAEL. En avgående israelisk general tycker att det är dags att förklara krig mot Libanon. Hizbollahs ”invasionsplaner” av Israel kan vändas till Israels fördel.

General Yoel Strick skyddar sig med automatvapen under intervjun med israeliska Ynet.

Den avgående generalen för Isarels försvasstyrkor i norra territoriet, Yoel Strick, anser att Israel bör ”hantera” sina grannstater genom att förklara krig mot dem.

Israel har full militär kapacitet för att slå ut Libanon och eliminera det ”iranska hotet” i Syrien, säger Strick. Han riktar också en varning till Syriens regering att försöka skydda sitt land med luftvärnssystemet S-300 som levererats av Ryssland.

— Om vår rörelsefrihet är hotad kommer vi att ta bort det hotet. Vi vet hur man gör, säger Strick.

Snart kommer Israel att introducera nya ”avancerade vapensystem” för att säkerställa kontrollen över grannstaternas luftrum och slå mot mål i Syrien, tillägger han.

Strick säger också att han hoppas att eventuella nya krigsförklaringar mot grannländerna inte ska skada relationerna med Ryssland. Men Ryssland har varnat Israel för att de kommer att störa all satellitkommunikation, radar och stridsflygplans kommunikationssystem över Medelhavet om Israels manövrar hotar ryska styrkor.

Efter Rysslands varning har Israel börjat leda sina inkräktande styrkor via Libanon istället.

Yoel Strick säger också att man inte kan skilja på Hizbollah och landet Libanon eftersom Hizbollahs politiska närvaro i Libanon är så genomgripande. Därför, säger han, ”om jag fick bestämma skulle jag rekommendera att vi förklarar krig mot Libanon, och Hizbolla” – enligt Strick inte på grund av blodtörst utan bara för att omintetgöra den militanta gruppens planer att ”invadera” Israel.

På Ynets fråga om FN:s och Israels avslöjande och förstörande av Hizbollas tunnlar under Israelisk mark har satt stopp för planera att infiltrera Israel genom att ta sig in via tunnelsystemet svarar Strick nekande.

— Nej. Hizbollah har fortfarande de planerna. Det kommer vi naturligtvis inte att tillåta. Vi ska vända deras planer mot dem själva. Detta utgör inte bara ett hot mot oss, utan även en möjlighet för oss eftersom deras bästa krigare nu inte kan använda tunnlarna.

Källa:
Israel will win any conflict against enemies to the north, says departing IDF commander


  • Publicerad:
    2019-04-21 10:15