SIONISM. Israels avgångna ”vänsterledare” för koalitionen Sionistlägret, Isaac Herzog, arbetar för att stärka judiska band över hela världen. Han anser rasblandning mellan judar och icke-judar vara en verklig pest och letar efter en lösning på rasblandningsproblemet.

Foto: Elad Brami (CC BY-SA 4.0)

Juden Isaac Herzog var fram tills i år oppositionsledare i Israel och ledare för det israeliska Labourparitet. Labour har tillsammans med partierna Hatnua och Gröna rörelsen varit en av företrädarna för Sionistiska unionen, eller Sionistiska lägret, som koalitionen kallas i Israel. Numera ingår Herzog i Judiska byrån, som arbetar för att stärka de globala banden judar emellan.

Rasblandning för icke-judar uppmuntras i hela världen

Ett viktigt instrument för att stärka judisk makt är att uppmuntra icke-judar från olika raser att blanda sig med varandra för att deras identiteter och särarter ska raderas, vilket också görs i hela västvärlden med människor från Afrika och Mellanöstern i globalt samordnad migrationspolitik. Men det omvända gäller också: det är viktigt att se till att den egna judiska rasen inte blandar sig med andra raser. Detta är ett stort problem med Amerika, anser Herzog.

En slutgiltig lösning på problemet med icke-judar måste hittas

I en intervju på israelisk tv beskriver Isaac Herzog situationen i USA med att många judar där rasblandar med icke-judar som en ”verklig pest” som han nu letar en ”lösning” på. I en TV-intervju berättar Herzog följande:

Jag ska berätta en personlig historia. Förra sommarn reste jag [med min fru] till USA på semester. Jag tog examen vid en judisk skola i New York. Och vi besökte vänner. Jag har tonvis med vänner i USA. Och jag mötte något som jag kallade en faktisk pest.

Jag såg mina vänners barn gifta eller ihopparade med icke-judiska partners! Och föräldrarna slår sig för bröstet [för judar betyder den sinnebilden att de försöker driva ut det onda som plågar dem genom att slå på den kroppsdel där det onda sitter], de är rådvilla och de lider.

Fatta, alltså! Det handlar om varenda familj i USA [dvs: varenda judisk familj, icke judiska familjer räknas inte]. Och vi talar om miljontals. Och jag sade att vi måste starta en aktion, hitta en lösning. Vi måste slå våra huvuden ihop för att komma på en lösning att åtgärda denna stora utmaning.

Tidigare har Herzog varnat för att hans moderata vänsterparti inte får uppfattas som ”arabälskare”. Faktum är att de inte ska uppfattas som älskare av något annat än judar. Rasblandningen i USA är 58 procent, men så hög som 71 procent för icke-ortodoxa judar. Det är oacceptabelt, anser alltså Herzog.

Herzog har även många fränder i USA med samma inställning. En välkänd sådan är Dennis Ross, tidigare förhandlare för Vita husets räkning, som nu är en av ledarna för en lobbygrupp som heter Policyinstitutet för det judiska folket.

Källor:
Israeli left leader says intermarriage by U.S. Jews is ‘actual plague’ and he vows to find ‘a solution’
Facebook (video)


  • Publicerad:
    2018-07-12 20:00