INRIKES Ett jaktgevär som tillhör en man som var misstänkt för brott är nu försvunnet hos polisen, rapporterar tidningen Jakt & jägare.

Tidningen Jakt & jägare rapporterar nu att ett gevär, som tillhör en tidigare brottsmisstänkt man, har försvunnit hos polisen.

Vapnet beslagtogs efter att mannen tillsammans med en vän var ute på jakt i ett område där en förlupen kula gått genom ett fönster på en bostad.

Att just denna mans vapen inte avlossat kulan är efter väldigt lång tid klarlagt, medan kamratens vapen fortfarande inte är färdigundersökt.

Mannen fick beskedet att han var avskriven från utredningen och att han kunde hämta ut sitt vapen. Men det visade sig att det enda man lyckats hitta hos polisen är ett tomt vapenfodral.

Juristen Tage Collberg som har hjälpt jägarna i ärendet är inte imponerad:

— Det är en fullständig skandal! Det är uppenbart att polisen inte vet var vapnet finns. Är det därför undersökningen har tagit så oförklarligt lång tid? Är det en polis som är i väg och jagar med bössan? Det går ju inte att veta vad som händer, så här får inte myndighetsutövning gå till, kommenterar juristen polisens tabbe till Jakt & jägare.

Huruvida polisen kommer lyckas hitta vapnet, som beskrivs vara utrustat med dyr optik, återstår att se. Det är i dagsläget oklart om det kan röra sig om en stöld, något som åtminstone hos Göteborgspolisen har varit ett utbrett problem.