VALÅR. Under SVT:s ”Tal till nationen” beklagade Jan Björklund sig över den kraftigt ökande ”nazismen” i Sverige.

I SVT:s valsatsning ”Tal till nationen – mitt Sverige 2028” får partiledarna för varje riksdagsparti 15 minuter på sig att tala till landets befolkning där de berättar om hur Sverige kommer vara om tio år ifall de får bestämma.

Liberalernas partiledare Jan Björklund valde att ägna en del av sitt tal åt att beklaga sig över hur hemskt det är att hans politiska motståndare tillåts opinionsbilda på Sveriges gator.

— Jag ser nazister som marscherar på gatorna i Europa. De hotar, hatar och hetsar. Deras stöveltramp ger oss historiska rysningar, säger Björklund i talet.

Jan Björklund menar att man måste värna om de ”liberala värderingarna” för att få ett fungerande samhälle. Han passar även på att hetsa mot Rysslands president Vladimir Putin och Ungerns president Viktor Orbán.

– Vad har de för mål? De kommer alla att svara detsamma. Det är att utrota liberalismen. Att förstöra vår samhällsmodell. Att förpassa liberala värderingar till historien. Det är deras mål, säger han.

Jan Björklund avslutar talet med att lova att hans parti ska arbeta för att förbjuda religiösa friskolor. Detta menar han är ett måste för att ”integrationen” i Sverige ska fungera.

Källa:
Jan Björklund (L): Högerextremister, vänsterpopulister och islamister är på frammarsch i världen


  • Publicerad:
    2018-05-22 19:00