Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Juni månad var Nordfronts första hela månad. Mycket av månaden har gått ut på att cementera det fina arbete som skedde i maj. Det har vi lyckats med. Vi ökar stadigt i kvantitet (antal notiser och artiklar) och som vanligt upprätthålls en hög kvalitet i det som vi publicerar. Mer om detta senare.

JK VS Nordfront
Förhoppningsvis märker även ni läsare av att arbetet fortskrider. Några som definitivt gör det – och agerar därefter – är JK. Det tog bara en månad innan vår justitiekansler, Anna Skarhed, högg till och JK öppnade en förundersökning mot hemsidan. Det är inte första gången och sannolikt inte den sista, som Motståndsrörelsens hemsidor (tidigare var det patriot.nu) blivit föremål för JK:s  godtyckliga och inkonsekventa lotterispel, eller ”granskning” som de själva kallar det. Med tanke på hur mycket vi har haft att göra med JK, är det min uppfattning att de har politiska skäl att stoppa oss. De inser att vi är ett hot, eller så inser någon annan det som har inflytande över JK.

När vi har ringt upp JK för att fråga om hur vår sida bäst ska vara laglig men ändå kunna ha kontroversiella texter och kommentarer, har man inte velat ge något riktigt svar. Det är lätt att ställa sig frågan varför JK överhuvudtaget svarar i telefon, om de egentligen inte har för avsikt att svara på några frågor. Nordfront har försökt att följa lagen genom att förhandsmoderera kommentarer, men eftersom JK inte velat förklara lagen, samtidigt som det hos JK verkar skilja sig från dag till dag vad som är hets mot folkgrupp eller inte, har vi tvingats att publicera kommentarer som möjligen varit – men enligt oss inte över – gränsen. Det är där som JK har huggit till. Samma JK som ena dagen vet varken ut eller in, blir helt plötsligt allvetande, och Nordfront blir föremål för en förundersökning. Visserligen får inte JK ge råd angående opublicerade texter, men de kan åtminstone hänvisa till tydliga regler, något som de absolut inte har gjort. Summa summarum: Vi har straffats för att vi försökt följa reglerna.

Pandoras ask
Efter många om och men fick vi tag på en annan person på JK, Peter Lindkvist, som är expert på sådana här frågor. Lindkvist menar att en webbtidning visst kan ha efterhandsmodererade kommentarer, så länge det tydligt framgår att den som kommenterar bär det juridiska ansvaret. Vi har därför tagit beslutet att släppa kommentarerna fria. Även om vi fortfarande kommer att ta bort de absolut grövsta kommentarerna (fast nu i efterhand) öppnas nu Pandoras ask och det finns risk för att det kommer florera mängder av kommentarer i gränszonen och det kommer bli ett allmänt råare debattklimat på hemsidan. All världens olycka och sjukdomar – som systemet uppfattar det – kommer att flyga ur denna Pandoras ask som är Nordfront.se. Kom ihåg att detta inte är vårt fel. Det är JK:s.

Klicka för större storlek

Kulturkampen
Nog om detta. Låt oss istället tala om de saker som gör att JK agerar som de gör. Vår hemsida växer, den blir mer professionell, får nya medarbetare och kontakter. En ny medarbetare är Rebecca Olofsson som under den gångna månaden skrivit två högklassiga artiklar om midsommarfirandets historia och om nationalskalden Esaias Tegnér. Rebecca Olofsson behärskar såväl litteraturhistoria som lyrik och kommer definitivt att bli en tillgång som skribent för Nordfront.

Varför detta tjat om Tegnér? Eller om midsommar för den delen? Är det inte så att ”Svensson” redan förstår, eller borde förstå, vad som är värt att försvaras och att kämpa för? Ja, antagligen. Samtidigt har det mångkulturella samhället skapat den förvirring som dess grundare avsett. Många svenskar saknar idag en identitet, svensk eller nordisk, och då räcker inte enbart politiska program och rationella argument. Det är här kulturkampen kommer in, den praktiska såväl som den teoretiska. Genom kulturkampen definierar vi vad som är svenskt och nordiskt och skapar en känsla av tillhörighet hos vårt folk. Att återuppväcka medvetenheten om sin egen historia, och om sitt eget värde, är nödvändigt och fungerar som understöd för den politiska kampen.

Gilla-knappar och filmikon
Under månaden har vi lanserat gilla-knappar till kommentarer. Vi kommer eventuellt också att använda oss av något liknande system för artiklar. Den som lever får se. En annan sak som vi har fört in är en filmikon till kamrapporter med film. Kamrapporter som innehåller film kommer att öka och detta kommer samtidigt att hjälpa Motståndsmedia att expandera. Kamprapportsfilmerna kommer att skilja sig något från Motståndsmedias större produktioner, men båda sortens filmer kommer att vara intressanta och sevärda. Här kan du läsa om och se film från den populära konfettiaktionen i Stockholm.

Hjälp utifrån
En annan positiv sak är att debatter på olika ställen på Internet använder Nordfront-texter som debattunderlag. Vi har hittat en tråd på Flashback som till dags dato har fått 31 000 läsare, och en annan närmare 19 000. Vissa tror förmodligen att Nordfront har en femtioöresarmé som arbetar med detta på ett utstuderat sätt, men faktum är att de flesta av dessa trådar har skapats av för oss okända människor. Antingen är de på något sätt knutna till oss (stödmedlemmar eller liknande) eller så har Nordfront redan mer förtroende än vad vi i nuläget räknat med. Oavsett vad, ser vi detta som mycket positivt och tackar er för den reklam ni ger oss. Ni vet vilka ni är.

Vi vill även tacka alla som skickar in nyhetstips. Den senare hälften av månaden har ungefär hälften av alla nyhetstexter kommit till tack vare nyhetstips. Vi får alltså saker och ting serverat, vilket klart underlättar vårt arbete och hjälper oss att expandera. Det kan ta tid att leta fram något lämpligt att skriva om, men för den som snubblar över det tar det bara några sekunder att låta nyheten komma till vår kännedom. Den som vill tipsa om nyheter och på så sätt bli delaktig i Nordfronts arbete, kan göra det här.

Nordfront – en hemsida även för andra
Vi får även hjälp från utlandet. Ni har förhoppningsvis inte missat Nordfronts rapportering från demonstrationen i Sydafrika. Denna skapades av journalister i Sydafrika tillsammans med Nordfront. Då dessa journalister kanske vill vara anonyma, tänker vi inte avslöja vilka de är, men vi ser det som mycket positivt att de vänder sig till oss för att göra sin röst hörd.

Andra som fått komma till tals på Nordfront är Nordiska Nationalsocialisters ordförande Rickard Ekman, som intervjuades av Johan Lindblad, och nu senast Jüri Lina i hans bemötande av Johan Norberg på Metro. En annan som fått göra sin röst hörd, om än indirekt, är den före detta Sverigedemokraten Camilla Rågfors, som i en intressant krönika profeterade om att Motståndsrörelsen kommer ta makten 2030.

Nordfront i Finland
I mitten av juni åkte jag och andra från Svenska motståndsrörelsen till Finland och Finska motståndsrörelsens aktivistdagar. Resan lämnade oss med en mycket positiv känsla. Aktivistdagarna var inte bara professionellt anordnat, det blev också en helg i den nordiska gemenskapens tecken. För egen del hade jag den sällsynta lyxen att inte ha någon specifik uppgift på plats, förutom att anteckna för Nordfronts del. Den tid jag hade över ägnade jag åt att även bekanta mig med andra finska kamrater än de jag vanligtvis samtalar och samarbetar med, och jag lärde mig ännu mer om hur arbetet fungerar i Finland. Framtiden ser mycket ljus ut för våra nordiska bröder.

Ni har väl inte missat Motståndsmedias film från Aktivistdagarna i Finland. Föredrag, kampsport, blixtboll, ”Finska ringen”! Se filmen här.

Djävulen i ”Bibelbältet”, en ny Hitler och Paulina Forslund
Nordfronts Patrik Dyrsch genomförde även en intervju med kollegan Paulina Forslund. Paulina hade dessförinnan blivit intervjuad av den norska tidningen ”Bra damer”, under rubriken ”Paulina, 31: Nazist och småbarnsmor”, och Nordfront ville veta mer om hennes tankar kring intervjun. Delar av intervjun med Bra damer filmades av Motståndsmedia. Filmen och Patrik Dyrschs intervju med Paulina Forslund kan ses här.

Annat som måste läsas är Henrik Pihlströms artikel om hur djävulen går lös i Bibelbältet och Pär Öbergs hört på stan-artikel ”Det behövs en ny Hitler!”. De som ännu inte förstått varför det INTE ligger i svenskarnas intresse att integrera invandrare, bör omgående läsa Paulina Forslunds artikel i ämnet. Skicka den sedan vidare till varje kälkborgare som ni känner.

Juni-månaden avklarad
Nu är juni månad till ända. Det är den första juni-månaden under alla år som vi har ökat i kvantitet och antal läsare. Juni månad är annars bedrövlig ur denna synpunkt. Juni är månaden som innehåller de första sommardagarna, studentfiranden och midsommar. Detta innebär oftast betydligt färre läsare, men också sämre utfört arbete (eftersom våra egna också firar midsommar m.m.). Vid sådana tillfällen måste man gneta – och gneta har vi gjort, och fortsatt att växa.

Under juli månad har vi planerat in en rad intressanta artiklar och några överraskningar. Håll utkik på Nordfront – din drog i den virtuella djungeln!

 


  • Publicerad:
    2012-07-01 23:01