Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jonas Sjöstedts nya besked: Stannar kvar som V-ledare

Av Redaktionen, 2020-03-21
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Jonas Sjöstedt (V) meddelade i början av året att han skulle avgå som partiledare under vårens partikongress. Men nu skjuts kongressen upp till hösten och Sjöstedt stannar kvar.

Jonas Sjöstedt (V). Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0).

Det var i januari som Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade att han skulle avgå. Tanken var att han skulle flytta till Vietnam och bli ”hemmaman”, då hans hustru Ann Måwe sedan 2019 är Sveriges ambassadör i huvudstaden Hanoi.

Men sedan dess har coronakrisen kommit, vilket innebär att vårens partikongress ställs för Vänsterpartiet. I ett pressmeddelande på Vänsterpartiets hemsida skriver man att kongressen skjuts upp till oktober och att Sjöstedt sitter kvar till dess.

— Jag är kvar tills vi har vår kongress i oktober och Vänsterpartiet väljer en ny partiledare. Nu är vårt fokus på att göra vad vi kan i arbetet mot krisen. Det handlar om att få insatserna som behövs på plats för att minska smittan och klara vården. Men också om att mildra hur människor drabbas av den ekonomiska krisen. Sammanhållning och solidaritet har sällan varit viktigare än nu, säger Jonas Sjöstedt i pressmeddelandet.

Favorittippad som Sjöstedts efterträdare är riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar, som också är den enda egentliga kandidaten till posten. Clownen Elias Lodin, mest känd från ”We are Dalarna”, har också meddelat att han ställer upp i valet som ny partiledare, men han har aldrig ansetts vara en seriös kandidat och kommer inte lyckas samla något vidare stöd.


  • Publicerad:
    2020-03-21 12:30