JUDISK MAKT. Mediebolaget al-Jazira har sparkat två medarbetare som publicerat en video om ”Förintelsen” på bolagets arabisktalande kanal.

Det Qatar-baserade mediebolaget al-Jazira har sparkat två medarbetare som publicerat en video om ”Förintelsen”. Klippet publicerades i en tweet från mediebolagets sociala medie-redaktion, AJ+.

I videoklippet visas bland annat bilder på påstådda offer för ”Förintelsen”, samtidigt som en röst frågar: ”Varför är det bara fokus på dem?”

I texten tillsammans med klippet i tweeten stod det bland annat: ”Gaskammare dödade miljontals judar, sägs det. Men vad är egentligen sanningen om Förintelsen, och hur har sioniströrelsen slagit mynt av den?”

Videon publicerades på al-Jaziras arabisktalande kanal, men är nu raderad enligt brittiska The Telegraph. På den engelsktalande motsvarigheten publicerades i stället en intervju med överlevare från ”Förintelsen”.

al-Jazira uppger att de har avskedat journalisterna för att ha ”underdrivit och förvrängt Förintelsen”. Bolaget skriver också att videon publicerades utan redaktionell granskning.

Källa:
Qatari-funded Al Jazeera Arabic channel suspends journalists over ’Holocaust denial’ video


  • Publicerad:
    2019-05-21 10:25