SIONISM. ”Överlevaren” Irving Roth vill att den kristna sionistorganisationen CUFI utökar sina sektioner på universiteten i USA.

Den så kallade förintelseöverlevaren Irving Roth uttalade under förra veckan sin beundran för den kristna sionistorganisationen Christians United for Israel (CUFI) och deras arbete att bilda sektioner på universiteten i USA.

I ett videoklipp – inspelat vid Auschwitz den första april – kan man höra Roth prisa organisationen:

— Nu är det 400 sektioner, snart 800. Målet är att alla universitet i USA har en sektion, det är den sanna vägen.

Han menar att CUFI:s spridande av den kristna sionismen är jämförbart med handlingarna hos de ”rättfärdiga bland folken” – med andra ord de icke-judar som belönats av Israel för sitt tjänande av det judiska folket under andra världskriget.

Roth är chef för Holocaust Resource Center hos Temple Judea of Manhasset i New York. Han är känd för sina teatraliska beskrivningar av sin påstådda upplevelse i Auschwitz.

Som föreläsare är Irving Roth flitigt anlitad av skolor, universitet och organisationer. Även FN är förtjusta i att ge honom utrymme att berätta om sitt ”överlevande”.

Han har skrivit flera böcker i ämnet och är också förläggare av böcker om den så kallade förintelsen.

Men Roth har även blivit påkommen med oklarheter och rena faktafel rörande sina upplevelser under tiden som 14-åring i krigets slutskede. Även det faktum att Roth har fått betalt för sina ”minnen” har gett upphov till kritik.

Den sionistkristna organisationen CUFI fungerar som en kyrka med högsätet i San Antonio, Texas, där den kallas Cornerstone Church,

CUFI, vars främsta uppgift är att försvara Israel och infiltrera det amerikanska samhället, bildades 1992 i Kalifornien av John Hagee. Organisationen har tillgång till tv-sändningar och radiokanaler där man ber böner för Israel. CUFI har också nära kontakter med den judiskägda pressen i USA, samt med makteliten i Israel. Den sionistiska skurkstatens premiärminister Benjamin Netanyahu har exempelvis varit hedersgäst i deras kyrka.

Hagee har blvit kritiserad av kristna för sin egna och starkt judaiserade tolkning av kristendomen. Till skillnad från andra kristna förnekar Hagee exempelvis att Jesus var Messias. Detta med tanke på att judarna fortfarande väntar på sin ”messias” som ska ena världen under judarnas kontroll.

Under tiden arbetar CUFI flitigt för att propagera för Israel i alla möjliga former. Man organiserar också resor till Israel, samt utbildningar om allt som har med Israels historia, samhälle och religion att göra.

Källor:
Wikipedia: Christians United for Israel
Irving Roth Speech at the United Nations for March of the Living 30th Anniversary


  • Publicerad:
    2019-04-08 12:30