UTRIKES. En judisk ledare i Italiens huvudstad Rom hävdar att européerna inte behöver oroa sig över att bli en minoritet på grund av invandringen eftersom det inte existerar någon vit ras.

Ruth Dureghello, ledare för det judiska samfundet i Rom, kom nyligen med det absurda påståendet om att det inte existerar någon vit ras och därmed behöver inte européerna oroa sig för att bli en minoritet på grund av massinvandringen.

Det är otänkbart att man 2018 måste upprepa för okunniga att det inte finns någon vit ras att försvara”, skrev Dureghello på Twitter.

Ruth Dureghellos inlägg skrevs efter att nationalistpartiet Lega Nords politiker Attilio Fontana sagt att invandringen är ett hot mot “den vita rasen”.

— Vi kan inte acceptera alla asylsökare eftersom vi alla inte fungerar ihop, så vi måste göra våra val, sade Fontana och tillade att Italien måste bestämma “om vår etnicitet, om vår vita ras, om samhället kommer fortsätta att existera eller om det kommer att bli utplånat”, sa Attilio.

Nationalistpartiet Lega Nord ingår i en koalition med bland andra premiärminister Silvio Berlusconis parti Forza Italia. Partiet har många likheter med franska Front National och satt i regeringsställning i Italien 2001-2006.

Källa:
Italy election: ’White race’ remark sparks row


  • Publicerad:
    2018-01-22 12:00