FRANKRIKE. Den i Frankrike boende chefsrabbinen säger att judarna och muslimerna måste förenas mot franska nationalister. Ett av skälen är att såväl judarna som muslimerna ska få fortsätta ritualslakta djur.

Chefsrabbinen Haim Korsia.

Den israeliska tidningen The Times of Israel skriver följande:

Frankrikes chefsrabbin Haim Korsia har sagt att Frankrikes judiska samfund måste börja samarbeta med muslimerna mot franska nationalister, rapporterade Israel Radio på onsdag.

’Det är av yttersta vikt att vi arbetar tillsammans med muslimerna för att besegra Nationella Fronten’ sade Korsia.

Korsias uttalanden är en del av en vidare koordinationskampanj från Europas judiska och muslimska ledare mot religionsfientliga lagar, berättar Israel Radio. Muslimska religiösa ledare finns på plats, bland andra några från Saudiarabien.

Bland annat judiska och muslimska grupper har hållit möten och seminarier för att nå samförstånd om den gemensamma verksamheten gällande regeringens förslag om att förbjuda ritualslakt och offentliga religiösa symboler. Detta har enligt rapporten fått muslimska ledare att stödja initiativ med syfte att försvara judarna.

I Europa har man protesterat mot judarnas och muslimernas traditionella ritualslakt genom att hänvisa till djurens välbefinnande. Även nationalister anser att ritualslakt är en tradition från främmande land.

LÄS OCKSÅ: Ledande rabbin: Judar och muslimer har en gemensam fiende

I en kommentar till nyheten skriver vår finska systersida Vastarinta:

Trots att Nationella Frontens partiledare Marine Le Pen har gjort allt för att behaga judarna, exempelvis genom att utesluta sin egen far ur partiet på grund av ”antisemitism” och ”rasism”, så är nationalism oförenlig med den internationella judenheten och ett islamistiskt Europa vore tusen gånger bättre för judarna än ett nationalistiskt Europa.

Källa:
Ranskan päärabbi kehottaa muslimeja ja juutalaisia yhteistyöhön ranskalaisia vastaan


  • Publicerad:
    2017-05-16 23:40